مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: بیماری آتشک درختان سیب، گلابی و به را درگیر می کند و به ندرت سراغ میوه های هسته دار می رود. وی افزود: بیماری آتشک در سال های بهار پرباران اتفاق می افتد که شرایط برای انتشار این بیماری مهیا است که اولین آلودگی سوخته شدن شکوفه و جوانه اتفاق می افتد به تدریح سرشاخه ها، شاخه ها و حتی تنه درخت نیز به این بیماری درگیر می شود.
وی گفت: درختان میوه ای که در سطح باغ های این استان دچار آتشک شده اند مربوط به سال های گذشته است اما به دلیل اینکه باغ داران با این بیماری مبارزه نکرده اند هم اینک شاخه و حتی تنه درختان نیز درگیر شده است.
رضایی با بیان اینکه منبع آلوده شدن درختان به آتشک در سال های گذشته بوده است اظهار داشت: متاسفانه باغ داران مبارزه شیمیایی و غیر شیمیایی با این بیماری نداشته اند.
باغداران در زمان زنده بودن درختان نباید شاخه های آن را هرس کنند اما در فصل خواب باید این مهم را جدی بگیرند و در این زمینه، شاخه ها آلوده به آتشک باید هرس شوند. وی از کشاورزان خواست در فصل پاییز درختان آلوده را هرس کنند و افزود: باید جای زخم را نیز ضد عفونی و شاخه های آلوده را از باغ خارج کنند در غیر اینصورت دوباره بیماری در باغ گسترش می یابد. رضایی در خصوص مبارزه شیمیایی نیز گفت: در فصل تورم جوانه برای مبارزه با بیماری آتشک باید از سموم مسی استفاده کرد و این نوع مبارزه شیمیایی در سه مرحله انجام می شود.
یک کارشناس امور باغداری درباره فعالیت باکتری عامل آتشک خاطرنشان کرد: این باکتری در پنج مرحله شکوفه، سرشاخه، تنه، پایه و ریشه فعالیت دارد که بیشترین آسیبرسانی آن در مرحله شکوفه است اما باغدارها به طور سنتی با این اندیشه که سمپاشی شکوفه، باعث ریزش آن میشود از این کار خودداری میکنند که همین موضوع تاثیر زیادی در کم شدن مقاومت شکوفه به باکتری میگذارد.
گستره باغ های استان ۴۸ هزار و ۴۹۳ هکتار است، ۲۶ گونه باغی در این سطح کاشت و سالانه در حدود ۳۰۰ هزار تن محصول باغی برداشت می شود که امسال خشکسالی موجب کاهش برداشت محصولات باغداران شد.