سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس از خطر طغیان کرم خاردار و کرم غوزه در مزارع پنبه این استان خبر داد.
جاوید عباسی دوشنبه ۶ تیر در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: با توجه به میزان شکار این حشرات در تلههای ردیابی و پیش آگاهی و افزایش دما، کشاورزان باید نسبت به پایش مزارع اقدام کنند.
او با تاکید بر اینکه کشاورزان در صورت مشاهده لاروها و علائم خسارت به منظور مبارزه با کارشناسان جهاد کشاورزی مشورت کنند، عنوان کرد: مزارع شهرستانهای داراب، زرین دشت، فسا ، لارستان و استهبان در معرض خطر بیشتری از مزارع سایر شهرستانهای فارس قرار دارند.
عباسی اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی پیش بینی میشود تا پایان مرحله داشت پنبه هر ۲۰ تا ۳۰ روز جمعیت آفات مذکور طغیانی شود.
لاروهای کرم خاردار به رنگ قهوهای و دارای برآمدگی به شکل خار در پشت بدن و لاروهای کرم غوزه به رنگ سبز زیتونی تا قهوه ای با چهار نوار تیره در پشت بدن است. لاروهای این حشرات قبل از تشکیل غوزه از جوانه انتهایی و در مراحلی بعدی از گلها و غوزهها تغذیه و موجب ریزش گلها و غوزهها و باز نشدن آنها میشوند.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه سطح زیر کشت پنبه در این استان ۱۹۰۰۰هکتار پیش بینی شده است، گفت: شهرستانهای داراب، لارستان، زرین دشت و فسا و استهبان بیشترین سطح زیر کشت را دارند.
منبع: ایسنا/فارس